Gurmánův rok


Ukázka ze série 12 obrazů.

Dobře uvařené kuře

Kuřátko očistěte od zbytků peří,hlíny, pilin, hoblin, trusu, hnusu a trombusu… V případě, že je to nutné, použijte drátěný kartáč. Ať to lítá!!! Snažte se dostat do všech záhybů.Poté břišní dutinu kuřátka vysypte sušenými švestkami, šípky, krájenými jablky, sněhovými koulemi případně i vlhkými suchary. Až budete mít vše hotovo, spíchněte si nějakou drobnost. Třeba povlečení na dvojpostel se čtyřmi polštáři. Kuřátko během domácí práce vložte do hrnce. Tak to jde rychle!!! Lehce podlijte vývarem z paroží. (Doporučeno: neptat se u souseda!) V momentě, kdy hrnec chytí barvu, přiklopte poklicí a zvyšte teplotu! Vařte tak dlouho dokud se na hrnci neobjeví kůrčička. Rada na závěr. Nespalte se a mějte se dobře.

Skopové z jednoho hrnce

Vezměte mrtvé kůzlátko a stáhneme z něj rouno. Vložte do prádelního hrnce, přidejte nějakou vykoplou bramboru,řepu v dřepu. Během celého vaření kůzlátka se potírejte směsí bramborových slupek a šťávou z řepy. Dostanete tu správnou barvu. Půl hodiny před koncem vaření můžete sníst vše. Avšak pozor! Vše musí být nakrájené na malé dílky. V případě, že se vám chce omáčku zahustit vlijte do ní uschovanou krev, rozmixovaná játra, plíce, mláto, lalok, krk, kopýtka, růžky i jazýček. Ozdobte se jakoukoliv zeleninou nejlépe však kouskem pórku, řapíkem celeru a můžete podávat. Rada na závěr. Rouno použijte jako zlatolapač.

Mrtvá ryba na grilu

Vezměte mořskou, nejlépe mrtvou rybu. Dejte pozor, aby to nebyla velryba nebo mečoun, bručoun, kostitřas, bulík, kulík... Vykuchejte rybu. Tuto podružnou práci může udělat vykuchtík. Vy si připravte grilovací koření jakéhokoli druhu, podruhu, huhu i hu. Hrrr na gril. Na rybu můžete vložit kousky másla, sádla, pádla, slaniny, maliny, rajče, citron, polévkový talíř, kožený kujón i chillili… Mrtvou rybu grilujte tak dlouho jak to jde nebo jak chcete. Žijeme přece ve svobodné zemi a tak si každý z nás může grilovat jak chce nebo nemusí grilovat vůbec. V případě, že negrilujete, snězte rybu syrovou. Rada na závěr. V případě, že syrovou nerad (a), dejte si rybí salát a Petrův zdar.


Chtěli byste těmito obrazy, grafikami nebo kolážemi vybavit svůj byt, hotel, kancelář nebo snad ilustrovat knihu?

​Neváhejte mě kontaktovat.